Ympäristöpalveluiden uudistuneet nettisivut sekä uusi hakemusportaali on julkaistu

Kokonaisuudessaan uusitut sivut tarjoavat kattavan paketin tietoa Rakennustiedon kestävää rakentamista tukevista ympäristötuotteista. Uudistuneet verkkosivut löytyvät osoitteesta ymparisto.rakennustieto.fi/.  

Merkittävän muutoksen M1-luokitusten, EPD-ympäristöselosteen sekä Ilmastoselosteen hakemusprosessiin tuo uusi hakemusportaali. Portaali korvaa vanhat hakemuslomakkeet ja sen toiminnallisuudet on kehitetty helpottamaan hakemuksia hallinnoivien asiakkaidemme työtä. Portaali löytyy osoitteesta hakemukset.rakennustieto.fi. Ensimmäisellä käyttökerralla portaaliin tulee rekisteröityä ja tämän jälkeen pääset kirjautumaan portaaliin luomillasi tunnuksilla.

Hakemusportaali mahdollistaa muun muassa:

  • Hakemukset jätetään kirjautuneena, jolloin hakija voi seurata hakemuksensa etenemistä sekä tarvittaessa täydentää hakemustaan portaalissa lisätietopyynnön perusteella.
  • M1- ja EPD-todistuksia ei enää lähetetä hakijalle sähköpostitse, vaan dokumentaatio on ladattavissa portaalista hakemuksen hyväksymisen jälkeen.
  • Luokituksen tai EPD:n haltija näkee portaalissa kaikki tuotteensa, joilla on M1-luokitus tai julkaistu EPD, ja pystyy näin paremmin hallinnoimaan esimerkiksi tulossa olevia luokituksen tai EPD:n uudistamistarpeitaan.

Vanhojen cer.rts.fi-sivujen kautta toimitetut hakemukset käsitellään mahdollisuuksien mukaan loppuun vanhassa järjestelmässä. Jos keskeneräistä hakemusta ei saada käsiteltyä loppuun vanhassa järjestelmässä, siirretään se joko sellaisenaan uuteen järjestelmään Rakennustiedon toimesta tai tarvittaessa hakijaa pyydetään jättämään uusi hakemus portaalin kautta. Jos keskeneräisiin hakemuksiin liittyen tarvitaan toimia hakijayrityksen puolelta, ilmoitetaan tästä sähköpostitse hakemuksen yhteyshenkilölle – omin päin ei siis tarvitse alkaa mihinkään toimiin.

< Takaisin blogiin