Rakennustiedon Tuotetiedossa käyttäjillä on aina saatavilla ajan tasalla olevat tuotetiedot ja dokumentit

Tuotetiedon palvelukokonaisuudessa tuotetieto on kaikkien rakennusalan ammattilaisten käytettävissä Tuotetiedon haun, Tuotetiedon hallintapalvelun ja Tuotetiedon rajapintojen kautta, eikä tuotetietoja tarvitse toimittaa erikseen mihinkään. “Olemme pitkään tehneet läheistä yhteistyötä Rakennustiedon kanssa, jotta käyttäjillä on aina saatavilla ajan tasalla olevat tuotetiedot ja dokumentit”, kertoo Ilkka Sartjärvi, Saint-Gobain Finland Oy:n data- ja digikehityspäällikkö.

 

Saint-Gobain Finland Oy on suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltujen rakennusmateriaalien valmistaja. Sen tuotebrändit ovat Ecophon, Gyproc, Isover ja Weber, joiden tuotteita löytyyTuotetiedon hausta useista eri kategorioista, kuten kipsilevyt, villaeristeet ja laastit. Yhteensä Tuotetiedosta löytyy yli 2000 Saint-Gobain Finlandin brändien tuoteartikkelia.

 

Rakennustiedon Tuotetiedosta rakennustuotteiden tuotetiedot löytyvät kattavasti yhdestä paikasta

 

“Tuotetoimittajan silmin Rakennustiedon Tuotetieto on loistava kannustin tuotetoimittajille tuotetiedon digitalisoimisessa ja tiedon jakamisessa eteenpäin alalle. Kun tuotetieto on kerran digitalisoitu, sitä voidaan hyötykäyttää myös muualla ja tarvittaessa jatkokehittää muihin tarpeisiin”, sanoo Sartjärvi.

 

Kun rakennusala digitalisoituu, myös mm. GTIN-koodien, ETIM-standardin ja muiden standardien hyötykäyttö tuotetoimittajien tuotetiedoissa lisääntyy. Standardisoitu tuotetieto helpottaa ja tehostaa yhteistyötä koko kiinteistö- ja rakentamisalan kanssa, kun tuotetietojen tietokentät ovat kaikilla samanlaisia.

 

Saint-Gobain on kehittänyt Rakennustiedon kanssa jo pidemmän aikaa järjestelmällisesti tuotetietojaan Rakennustiedon Tuotetiedossa. “Tiedot ovat jo hyvällä mallilla, mutta eihän tämä tule koskaan olemaan valmista. Aina kun keksitään jokin uusi tekninen tuotekenttä, se voidaan lisätä Tuotetiedon palvelukokonaisuuteen”, toteaa Sartjärvi Tuotetiedon nopeasta kehityksestä.

 

Tuotetiedon haku kokoaa tuotetiedot ja tuotteiden dokumentaation yhteen

 

Tuotetiedon haku kokoaa Saint-Gobainin brändien tuotetiedot yhteen paikkaan. “Koska tuotebrändejä on monta ja niillä on omat verkkosivut ja tuotekatalogit, samaan kategoriaan kuuluvia eri brändien tuotteita voi olla vaikea hahmottaa. Tuotetiedon haulla saman kategorian tuotteet löytyvät hyvien suodatusmahdollisuuksien ansiosta helposti. Kun suodattaa haussa esimerkiksi tuulensuojat, löytyy tuotteita sekä Isoverilta että Gyprocilta”, kuvailee Sartjärvi haun helppokäyttöisyyttä.

 

“Tuotetietojen lisäksi myös tuotteiden dokumentaatio löytyy helposti Tuotetiedon haulla, mikä on tärkeää myös tuotetoimittajan näkökulmasta”, sanoo Sartjärvi. Tuotteiden EPD-ympäristöselosteet ja niiden tietokentät on avattu suoraan koneluettavaan muotoon. GWP-arvot ja muut tiedot ovat nähtävillä tuotteiden sivuilla, eikä tarvitse erikseen ladata ja avata liitedokumentteja. Lisäksi EPD-ympäristöselosteet ovat yhä saatavilla tuotesivuilla.

 

“Saint-Gobain haluaa palvella käyttäjiään ja panostaa hyvään käyttäjäkokemukseen pitämällä tuotetietonsa ajantasalla. Rakennustiedon Tuotetiedossa tuotteiden dokumentaatio on hallitusti samassa paikassa. Se myös kannustaa pitämään tiedot ajan tasalla, kun ne ovat julkisesti esillä. Rakennustiedon Tuotetieto kannustaa tuotetoimittajaa pysymään ajan hermolla”, kertoo Sartjärvi.

 

Saint-Gobain on kansainvälinen konserni, jonka liikevaihdosta 80 % tulee rakennetusta ympäristöstä. Se on perustettu 350 vuotta sitten. Konsernilla 160 000 työntekijää 76 eri maassa. Suomessa konserniin Saint-Gobain Finland Oy:n lisäksi kuuluvat Leca Finland Oy, Dahl Suomi Oy ja Sekurit Service.

Lue lisää Tuotetiedosta >

Haluatko lisätietoja Tuotetiedosta? Ota yhteyttä!

Voit varata haluamasi ajan kalenterista tai olla yhteydessä Jukkaan tai Esaan!

Jukka Inkinen, myyntipäällikkö
040 505 7977, jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

Esa Putkonen, myyntipäällikkö
044 3635 752, esa.putkonen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

< Takaisin blogiin