Tuotetieto helpottaa tuotteiden tietojen hakua ja digitaalista virtausta

Rakennustiedon Tuotetieto mahdollistaa rakennushankkeiden valtavan tuotetietomäärän digitaalisen hallinnan ja koko palveluketjun toiminnan tehostamisen. Kun tuotevalmistaja vie tuotetiedot Rakennustiedon Tuotetiedon tietokantaan, tiedot ovat sieltä suunnittelijoiden, työmaan, rautakaupan, ohjelmistotalojen ja kiinteistönomistajien helposti haettavissa ja vertailtavissa esimerkiksi teknisillä ominaisuuksilla ja hiilijalanjälkitiedoilla.

Rakennustiedon Tuotetieto tarjoaa vakioidussa ja rakenteellisessa muodossa tuotetietoa rakentamis- ja kiinteistöalan eri toimijoiden käyttöön. Teknoksen näkökulmasta Tuotetiedon merkittävä etu on se, että asiakkaat pitävät kolmannen osapuolen ylläpitämää ja rakennustuotteista tietoa vakioidussa muodossa tarjoavaa palvelua luotettavana ja helppokäyttöisenä.

”Asiakkaille tällainen rakennusalan keskitetty tietokantaratkaisu on todella helppo, koska he pystyvät etsimään useita eri tuotetietoja samasta tietokannasta ja saamaan helposti vertailukelpoista tietoa myös eri valmistajien tuotteista”, Teknoksen tuotevalikoimapäällikkö Kaisa Villanen sanoo.

Tuotetieto säästää Kaisa Villasen mukaan yrityksen omalta henkilöstöltä paljon työtä, kun tuotetietoja ei tarvitse erikseen lähettää asiakkaille esimerkiksi sähköpostilla.

”Teknoksella on lähes 6000 tuotenimikettä ja yhteen tuotteeseen liittyviä tietoja on kymmeniä soluja, joten tuotetietojen ylläpidossa ja päivityksissä liikkuu helposti tietoa lyhyessä ajassa satoja tuhansia soluja”, Kaisa Villanen kuvaa tuotetiedon nykyistä valtavaa määrää.

Villasen mukaan Rakennustiedon keskitetty tietokantaratkaisu helpottaa myös tuotteisiin liittyvän muun informaation kuten Rakennustiedon niin ikään tarjoamien EPD-ympäristöselosteiden ja M1-päästöluokitusten hakemista ja hyödyntämistä.

”Meille on helpompaa mitä vähemmän toimijoita tuotetiedon hallinnassa tarvitaan. Rakennustiedon kanssa on rakennettu selkeä toimintamalli, joka helpottaa ja nopeuttaa kaikkien työtä ja tiedonhallintaa. Asiakkaat haluavat esimerkiksi EPD-ympäristöselosteita usein hyvin nopeasti, ja tällöin Rakennustiedon sujuva prosessi ja heiltä tarvittaessa saatava luotettava tuki on meille ensiarvoisen tärkeää”, Kaisa Villanen sanoo.

Lue lisää Tuotetiedosta >

Haluatko lisätietoja Tuotetiedosta? Ota yhteyttä!

Voit varata haluamasi ajan kalenterista tai olla yhteydessä Jukkaan tai Esaan!

Jukka Inkinen, myyntipäällikkö
040 505 7977, jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

Esa Putkonen, myyntipäällikkö
044 3635 752, esa.putkonen@rakennustieto.fi
Varaa aika kalenterista >

< Takaisin blogiin